Entiset kuoronjohtajat

Juha Törmä (2001–2015)Juha Törmä

Juha Törmä on todellinen musiikin monitoimiammattilainen. Hän valmistui 1985 pianonsoitonopettajaksi Tampereen konservatoriosta ja jatkoi musiikkiopintojaan Sibelius-Akatemiassa. Kapellimestariopintonsa hän aloitti Osmo Vänskän ja Lauri Siimeksen johdolla ja jatkoi opintojaan Jorma Panulan kapellimestariluokalla Sibelius-Akatemiassa. Orkesterinjohdon A-tutkinnon Juha suoritti Sibelius-Akatemiassa 1992. Kuoronjohtoa Juha opiskeli Sibelius-Akatemiassa Matti Hyökin ja Heikki Liimolan johdolla, ja kuoronjohdon A-tutkinnon hän suoritti 1997. Juha on tehnyt lukuisia konsertti- ja oopperaproduktioita eri orkestereiden ja kuorojen kanssa, ja hänen sovituksiaan voi kuulla kymmenillä levyillä.

 

 

Johanna Lantto (kevät 2005)Johanna Lantto

Johanna Lantto (s. 1980) on opiskellut kuoronjohtoa Kari Turusen johdolla Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa vuodesta 2001. Hän on osallistunut myös Klemetti-opiston kuoronjohtokurssille, jossa opettajina toimivat Jani Sivén, Heikki Liimola ja Seppo Murto. Musiikin opintojen lisäksi Johanna Lantto opiskelee ympäristötekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa. Johanna Lantto johti Kamarikuoro Camenan lisäksi Kangasalan Karjalakuoroa ja Tampereen lääketieteen opiskelijoiden kuoroa sekä toimii Tampereen Akateemisten Laulajien varajohtajana.

Johanna Laukkanen (kevät 2005)Johanna Laukkanen

Johanna Laukkanen (s. 1978) on opiskellut kuoronjohtoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa vuodesta 2001 opettajanaan Kari Turunen. Hän laulaa myös itse sekä kuorossa että yksin.

Saara Perkola (syksy 2004)Saara Perkola

Kamarikuoro Camenaa johti syyskaudella 2004 Saara Perkola (s.1978). Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta pääinstrumenttinaan klarinetti. Kuoronjohdonopiskelun hän aloitti vuonna 2000 Kari Turusen johdolla.

Tällä hetkellä Perkola opiskelee kuoronjohtoa pääaineenaan Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian musiikin koulutusohjelmassa opettajanaan Jani Sivén. Laulua hän opiskelee Ulla Raiskion johdolla.

Saara Perkola on toiminut kuoromestarina ja assistenttikapellimestarina Stadian ja Helsingin konservatorion oratorio- ja oopperaproduktioissa. Hän toimii Savolaisen osakunnan laulajien ja perustamansa kamarikuoro Inton taiteellisena johtajana sekä opettaa yhtyelaulua Suomen Laulussa.

Ivelina Petrova-Kinnunen (1994–2000)Ivelina Petrova-Kinnunen

Ivelina Petrova-Kinnunen (s. 1961) on opiskellut kotimaassaan Bulgariassa pianonsoittoa ja kuoronjohtoa Varnan musiikkilyseossa ja Sofian Musiikkiakatemiassa, josta hän on valmistunut 1987. Sen jälkeen hän on työskennellyt kahdessa bulgarialaisessa huippukuorossa, Dobritchin lapsikuorossa ja Sofian kamarikuorossa. Suomessa hän on asunut vuodesta 1990 ja työskennellyt pianonsoitonopettajana. Kamarikuoro Camenan johtajana Ivelina toimi 1994–2000.

Olli Vehkavaara (1980–1993)

Olli Vehkavaara, dir. cant. (s. 1941) liittyi Camenaan perustajajäsenenä 1979. Hänen kaunista ja tarkkaa baritoniaan saivat bassot seurailla ja ottaa opiksi vain vuoden verran, sillä jo syksyllä 1980 Olli siirtyi kuoronjohtajaksi.

Olli on peruskoulutukseltaan kansakoulunopettaja, ja hän on toiminut opettajana Tampereella vuodesta 1964. Musiikki on kuitenkin aina ohjannut Ollin elämää voimakkaasti. Hän aloitti piano-opinnot 1953 ja jatkoi laajoja musiikkiopintojaan (piano, yksinlaulu, teoria) Tampereen musiikkiopistossa. Olli erikoistui musiikinopettajaksi 1974.

Seppo Naarajärvi (1979–1980)